Recept: Zoete Aardappelfriet

IMG_2719[1]Een zoete aardappel is geweldig! Hij is zoet en oranje en een bron van vitamine A, maar hij is bovenal lekker. Dit is een belachelijk eenvoudig recept het is lekker als bijgerecht maar ook als snack bij een borrel.

Voor een bord friet heb je nodig:

  • 3 medium zoete aardappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 opgehoopte theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke snuf zwarte peper
  • 1 flinke snuf zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel door midden en snijd dan iedere helft nog een keer door midden. Je hoeft de zoete aardappels niet te schillen, in tegendeel, de schil maakt ze juist lekker knapperig. Roer paprikapoeder door de olijfolie en voeg de snuf zout en peper toe. Doe de aardappels in een braadslee en giet het mengsel erbij, mix de aardappels erdoor tot ze goed bedekt zijn.

Doe de braadslee vervolgens  in de oven, haal ze eruit als ze er bruin en knapperig uitzien, dit duurt ongeveer 35 a 40 minuten. Serveer met ketchup of tomatensalsa en ze hebt eenvoudig, maar erg lekker eten!

Posted by on 21 juni, 2014

LEAVE A COMMENT