Recept: Quinoamuesli

QuinoamuesliDit is een recept waar veel vraag naar is. Men vroeg zich af of het mogelijk is om zelf muesli te maken, op basis van quinoa. Ik wist zelf ook niet of dat mogelijk was, dus er was maar een manier om daar achter te komen: het zelf proberen te maken. En dat ging niet zonder succes. Met dit mueslirecept kun je prima variëren, stop er qua noten of gedroogd fruit in wat je maar lekker vindt.

Ingrediënten:Quinoamuesli

  • 250 gram quinoavlokken
  • 70 gram ongebrande noten (ik gebruik een gemengde notenmix)
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 50 ml agavesiroop
  • 3 flinke eetlepels kokosvet (de niet-ontgeurde variant), gesmolten op laag vuur tot het vloeibaar is
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl kaneel
  • 40 gram rozijnen
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • optioneel: lijnzaad of hennepzaad

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten grof, doe ze samen met de quinoavlokken, de pitten, vanille-extract en kaneel in een kom. Meng hier de agavesiroop erbij en het gesmolten kokosvet goed doorheen, zodat het vet en de agavesiroop alles bedekken. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en doe dit voor ongeveer 8 minuten in de oven. Schep het halverwege de oventijd even om.
Blijf er al die tijd bij, ga niet even weg of de was opvouwen. Het kan zijn dat de muesli iets sneller bruin gebakken is dan de tijd die ik hier aangeef en het is zonde als de muesli verbrandt!Quinoamuesli

Laat het mengsel goed afkoelen als het uit de oven komt en meng dan het gedroogde fruit de rozijnen en eventueel een paar scheppen lijn- of hennepzaad er doorheen. Enjoy!Quinoamuesli

Posted by on 11 februari, 2014

LEAVE A COMMENT