Month: juni,2014

Made Good

IMG_2738[1] Vandaag iets nieuws uit Canada en sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar: de mueslisnacks en fruit- en notenrepen van het merk Made Good. Alle producten zijn veganistisch (vegan certified via vegan.org) glutenvrij, biologisch (Canadees biologisch keurmerk), sojavrij en pindavrij. Oh, en melkvrij maar dat verraad de term veganistisch natuurlijk al.

Recept: Aardbei-amazakemuffins

IMG_2725[1] Amazake is een dessert op basis van gefermenteerde rijst en vaak nog iets anders, bijvoorbeeld gierst. Het smaakt aangenaam zoetig. In Japan kennen ze het vooral als warme drank, maar ik koos vandaag voor een heel andere route en maakte er muffins mee. Gemaakt met verse heerlijk smakende aardbeien die iemand voor me meebracht.

Viva Las Vega’s Food Festival 2014

Viva Las Vegas 20Gisteren was ik te vinden op het Old School terrein in Amsterdam voor het (jaarlijkse) Viva Las Vega’s Food Festival. Op dit terrein waren allerlei kraampjes te vinden met een keur aan eten, cosmetica en aanverwante producten. Uiteraard kon je er ook van alles proeven en eten en waren er nog diverse workshops om te volgen.

Recept: Besan Scramble

Recept: Besan Scramble @ Lauriekoek.nlDit is echt een superlekker ontbijtrecept. Je hebt er niet anders voor nodig dan kikkererwtenmeel, ook wel besan genoemd en wat smaakmakers (kruiden). Je vindt het bij de natuurwinkel en de toko. Je kunt er eindeloos variëren door er verschillende al dan niet verse kruiden doorheen te doen en je kunt er ook spinazie, boerenkool of paddenstoelen in meebakken.

Natur Green Coco Creamy

Naturgreen 01
Laatst ontdekte ik een nieuw plantaardig toetje, een dessert op basis van kokos. Het merk heet Natur Green en het is verkrijgbaar in drie verschillende smaken, kokos, kokos & cacao en kokos & ananas. Het toetje is biologisch en ik kocht het op de markt in Arnhem voor 1,95 (voor twee eenpersoonsbakjes). 

Onoff Spices!

IMG_2665[1] Als vegetariër denk je over het algemeen prima te weten wat vegetarisch is en wat niet. De instinkers zijn vaak currypasta’,s bomboes en kruidenmixen die je bij de toko kunt kopen. De meeste daarvan bevatten trassi, een gefermenteerde vis- of garnalenpasta. Vaak zit er trouwens ook smaak versterker in iets wat ik ook liever vermijd.

Chagrin Valley

Chagrin Valley @ Lauriekoek.nl Af en toe ontdek ik producten die ik echt met jullie moet delen. Dit keer is het haarzeep, whipped cocoa crème en adzuki scrub van Chagrin Valley en Nilotica shea butter. Helemaal natuurlijk, biologisch, proefdiervrij (leaping bunny) en fair trade.

Veggie op Reis

vakantiewortelDe zomervakantie staat weer voor de deur. Tijd om op reis te gaan! Uiteraard kan dat ook prima als je vegetariër of veganist bent. In deze blogpost geef ik wat extra tips om je vakantie wellicht nog aangenamer te maken.

Kromkommer soep

KromkommerAls het op kant en klare soepen aankomt ben ik erg kritisch. Heel veel soepen zijn veel te zout, smaken vooral naar smaakversterker of hebben een rare structuur. Die koop ik natuurlijk liever niet. Tot mijn grote vreugde heb ik nu een lekkere kant-en-klare soep gevonden, die van Kromkommer.

Boekrecensie: De Easy Vegeterranean

Easy Vegeterranean boekrecensie @ Lauriekoek.nl Misschien ken je het kookboek Vegeterranean wel. Het is een kookboek geschreven door twee mensen die een Vegetarisch hotel runnen in Italië. Het enige minpunt was dat de recepten die daar in staan veel tijd vergen om klaar te maken. Daarom is er nu dit boek, met minder bewerkelijke recepten maar met dezelfde Italiaanse flair.

12